Menu openen

Over Lobby Friesland

Lobby Friesland is een netwerkorganisatie met ervaren mensen die de besluitvorming van dichtbij hebben meegemaakt.

Partners Lobby Friesland

  mr. Anita Goïnga

  Ambitieuze juriste die ruim buiten haar vakgebied heeft rondgekeken. Begonnen in ambtelijke functies bij de Europese Commissie en het Ministerie van Binnenlandse Zaken. Later voor grote ondernemingen als Philips, Coopers & Lybrand en Libertel werkzaam geweest in de sociale sector en op het gebied van public affairs en uitgegroeid tot een vertrouwenwekkend belangenbehartiger van formaat.

  Bezoek mr. Anita Goïnga op LinkedIn

  drs. Birgitte den Boer

  Zoals een koorddanser zich thuis voelt op het touw, kent het snijvlak overheid, politiek en bedrijfsleven voor haar geen geheimen. Na diverse functies bij de Ministeries van Binnenlandse Zaken en Justitie volgde een carrière op het terrein van public affairs en advisering bij een non gouvernementele organisatie en bij toonaangevende bedrijven als Microsoft en Boer & Croon.

  Henk Postma

  ’Een aderlating. De lobbyïst van het Noorden verlaat Den Haag!’. Zo werd zijn vertrek, na een jarenlange succesvolle inzet voor het Samenwerkingsverband Noord-Nederland, gezien. Begonnen als administrateur bij de CAF. Gegroeid tot directeur bij het Instituut Midden en Klein bedrijf.  Als a-typische ambtenaar geknipt voor het lobbywerk. Bruisend van energie is hij dat nog steeds!

  drs. Henk van Ginkel

  Als boerenzoon voelt hij zich al jaren medeverantwoordelijk voor de agrarische sector. In Brussel en Den Haag het gezicht van de bloemenveiling. Politiek verdiende hij zijn sporen bij de ondersteuning van een grote Kamerfractie in Den Haag. 

  Bezoek drs. Henk van Ginkel op LinkedIn

  Rendert Algra

  ’Net oan’e kant stean bliuwe!’ is zijn motto. Dus aanpakken en meedoen. Ruim 16 jaar ervaring als gekozen volksvertegenwoordiger. Daarmee gepokt en gemazeld in het politieke besluitvormingsproces. Als voormalig politieman en vakbondsbestuurder kennis van veiligheidszaken, sociale zekerheid en werkgelegenheid.

  Bezoek Rendert Algra op LinkedIn

  Carla van Lomwel

  Op jonge jonge leeftijd zocht zij het avontuur in Brazilië. Was jarenlang de spil op het terrein van communicatie en later lobby van grote koepelorganisaties als VNG, IPO en VEWIN. Overleefde vele stormen als woordvoerder van KPN. Zette zich in voor een betere aanpak van zwerfjongeren tijdens de Toer Zwerfjongeren van VWS en maakt zich nu sterk voor de digitale toekomst van bibliotheken in Nederland.

  Bezoek Carla van Lomwel op LinkedIn